DE KATTENTRIMSCHUUR!

WAAROM UW KAT LATEN TRIMMEN?

  • Heeft uw kat last van klitten of vilt
  • Een vettige of juist droge vacht?
  • Moeite met de rui periode?
  • Uw kat heeft geregeld last van haarballen
  • Het lukt uw (oudere) kat niet meer om zelf zijn vacht te onderhouden.
  • Voor katten met overgewicht, arthrose of pijn aan hun gebit kunnen vaak de vacht niet goed meer verzorgen.

Klitten kunnen erg pijnlijk zijn, waardoor aaien, lopen en wassen vervelend is. Als de kat van zijn klitten is verlost zal hij ook snel opknappen. De kat wordt weer speels, wil weer geaaid worden, heeft weer plezier. Regelmatig de vacht verzorgen in de kattentrimschuur is dus absoluut geen overbodige luxe. Uw kat kan ook preventief worden gekamd en verzorgd, zodat hij weer een blij kat wordt.

WAAROM KATTEN LATEN TRIMMEN IN MIJN SALON EN NIET THUIS?

De meeste katten laten zich bij mij makkelijker behandelen dan thuis. De vreemde omgeving en de behandeling door een onbekend persoon maken indruk op de kat waardoor ze vaak makkelijker te behandelen zijn.

WAARUIT BESTAAT EEN TRIMBEHANDELING?

Kammen, plukken alleen als nodig of scheren alleen als nodig.
Soms is een combinatie nodig van kammen en scheren. Het is namelijk niet altijd mogelijk om alle klitten eruit te kammen. Soms is dit gewoon te pijnlijk voor de kat.

Ik werk zoveel mogelijk vacht vriendelijk. Dit houdt in dat ik alleen weghaal bij uw kat wat nodig is. Bij brengen voel ik aan de vacht en bespreek wat het beste is om te doen. Kleine klitjes kam ik eruit en grote klitten en of vilt scheer ik weg. Soms kan dat een hele buik zijn of alleen een klit op de borst, oksels of broek zijn. Het uitdunnen van de vacht of ontwollen probeer ik zo min mogelijk te doen omdat dit de natuurlijk haargroei cyclus verstoord. Sommige katten hebben zo veel haar dat ik wel wol verwijder omdat ze het zelf niet kunnen bijhouden. Soms moet ik een kat helemaal scheren omdat deze te veel klitten heeft of is vervilt, kammen is dan geen optie meer.

Verder probeer ik zo veel mogelijk met uw kat mee te bewegen om zo min mogelijk stress te bezorgen bij uw kat. Ik knip vooraf de nagels mede voor mijn eigen bescherming. Ik kan gebruik maken van droogshampoo of ontklittingsspray om de vacht te verzorgen en het kammen makkelijker te maken. Heeft u hier bezwaar tegen dan kunt u dat aangeven bij brengen.

Als u uw kat komt brengen voel ik even aan de vacht en overleg dan nog met u over de beste behandeling. U laat u uw kat bij mij achter en bel of app u zodra ik klaar ben. Bij ophalen krijgt u nog tips mee voor vachtverzorging thuis.

Wat is vilt

Als een kat last heeft van klitjes en zij deze niet zelf kan weghalen dan zullen deze klitjes uiteindelijk vilt plekken worden. Dit kan overal op de kat voorkomen, maar vaak zie j het op de rug als eerste ontstaan. Katten waarbij dit gebeurd kunnen vaak zelf niet goed meer bij hun rug of heupen. Dit kan komen door artrose, gebitsproblemen, overgewicht of een andere lichamelijke aandoening. Soms omdat de kat aan de voorkant zoveel haar heeft dat ze gewoonweg niet meer bij de achterkant kan komen. Deze vilt plekken doen pijn bij lopen, zitten en slapen. Als dit eenmaal zo ver is dan is er geen andere oplossing dan dit weg te scheren. Soms een paar plekjes maar soms ook de gehele vacht.