DE KATTENTRIMSCHUUR!

WAAROM UW KAT LATEN TRIMMEN?

  • Heeft uw kat last van klitten?
  • Veel losse haren in huis?
  • Uw kat heeft geregeld last van haarballen
  • Het lukt uw (oudere) kat niet meer om zelf zijn vacht te onderhouden.
  • Voor katten met overgewicht, arthrose of pijn aan hun gebit kunnen vaak de vacht niet goed meer verzorgen

Klitten kunnen erg pijnlijk zijn, waardoor aaien, lopen en wassen vervelend is. Als de kat van zijn klitten is verlost zal hij ook snel opknappen. De kat wordt weer speels, wil weer geaaid worden, heeft weer plezier. Regelmatig de vacht verzorgen in de kattentrimschuur is dus absoluut geen overbodige luxe. Uw kat kan ook preventief worden gekamd en geplukt, zodat hij bijna niet meer verhaart.

Dit betekent veel minder stofzuigen, heerlijk toch!?

WAAROM KATTEN LATEN TRIMMEN IN MIJN SALON EN NIET THUIS?

De meeste katten laten zich bij mij makkelijker behandelen dan thuis. De vreemde omgeving en de behandeling door een onbekend persoon maken indruk op de kat waardoor ze vaak makkelijker te behandelen zijn.

WAARUIT BESTAAT EEN TRIMBEHANDELING?

Kammen, plukken of scheren.
Soms is een combinatie nodig van kammen en scheren. Het is namelijk niet altijd mogelijk om alle klitten eruit te kammen. Soms is dit gewoon te pijnlijk voor de kat.

PLUKKEN VAN DE KAT

De vacht van een kat bestaat voor het grootste gedeelte uit onderwol. Zeg maar het ondergoed. Dit is het pluizige haar dat er altijd wat dof uitziet. De plukken haar die u in uw huis vindt, komen uit de onderwol.
Het plukken van de onderwol heet ontwollen.

De onderwol komt bij kortharige katten elke drie maanden terug, wat betekent dat deze katten elke drie maanden kunnen worden geplukt en gekamd. Bij langharige katten duurt het langer voor de onderwol weer is aangegroeid, daarom mogen langharige katten maar 2 keer per jaar worden geplukt.